nederland

Hero Brinkman keert terug naar politie

Door Tom Reijner - 02 september 2013

Politicus Hero Brinkman (48) gaat weer voor zijn oude werkgever, de politie Amsterdam, werken. Brinkman begint meteen. Welke functie hij binnen het korps gaat bekleden, is niet bekend.

Dat meldt het Amsterdamse politiekorps maandag.

Buurtregisseur

Brinkman was veertien jaar politieagent in Amsterdam. Daarna werkte hij als buurtregisseur en tot 2006 als inspecteur bij de politie. In dat jaar maakte Brinkman de overstap naar de politiek. Hij kwam in de Tweede Kamer voor de PVV.

De politicus werd een van de meest bekende Kamerleden van de partij van Geert Wilders. Hij maakte zich sterk voor de interne partijdemocratie van de PVV. Ook kreeg hij bekendheid door zijn uitspraken over de Nederlandse Antillen die hij in 2007 ‘een grotendeels corrupt boevennest‘ noemde.

Vertrek

Sinds maart 2011 was Brinkman, naast het Kamerlidmaatschap, lid van de Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland. Eerst voor de PVV, maar na zijn vertrek uit die partij in 2012 voor zijn eigen Onafhankelijke Burgerpartij.

Brinkman was al maanden met de Amsterdamse politie in gesprek over een mogelijke terugkeer naar de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.