nederland

Ibn Ghaldoun beraadt zich over toekomst: ‘school blijft bestaan’

Door Shari Deira - 10 september 2013

Het kabinet stopt de financiering voor de Ibn Ghaldoun, maar het bestuur van de school in Rotterdam geeft de moed niet op. Bestuursvoorzitter Ayhan Tonca zegt zich te beraden op vervolgstappen.

‘Wij gaan er alles aan doen om de school niet te laten sluiten. Dat onze leerlingen les blijven krijgen, is het belangrijkste,’ zegt Tonca in reactie op het vernietigende rapport van de Onderwijsinspectie.

Vlag

Tonca zegt dat er momenteel gesprekken worden gevoerd over de toekomst van de islamitische school. ‘Het kan zijn dat we eventueel onder een andere vlag verder gaan, of op een andere manier een nieuwe start maken.’

Wanneer de school meer duidelijkheid kan geven over de toekomst van Ibn Ghaldoun is niet duidelijk. ‘Maar uiteraard voor 1 november,’ zegt Tonca.

Onderwijs

De leerlingen van Ibn Ghaldoun en hun ouders zijn al op de hoogte gesteld van de sluiting van de school. De gemeente Rotterdam heeft verantwoordelijkheid om voor de (leerplichtige) leerlingen ‘een passende plek’ in het onderwijs te vinden, zegt staatssecretaris Sander Dekker (VVD, Onderwijs).

De Onderwijsinspectie liet dinsdag weten ‘zonder veranderingen van structurele aard’ geen vertrouwen meer te hebben in het voortbestaan van de school. Tonca hoopt op hulp van het ministerie van Onderwijs en de gemeente Rotterdam om fundamentele afspraken te maken om de problemen op te lossen.

Wethouder Hugo de Jonge (CDA, Onderwijs) is hoopvol over een nieuwe start van de school. ‘In Rotterdam is behoefte aan en animo voor islamitisch voortgezet onderwijs.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.