nederland

Jongen (11) die gewond raakte bij rally-crash is overleden

Door Shari Deira - 14 september 2013

De elfjarige jongen die zwaargewond raakte bij het rally-ongeluk in Amsterdam, is zaterdag in het ziekenhuis overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Tijdens de crash op de Amsterdam Short Rally op 1 september vloog een rallywagen uit de bocht en reed in op het publiek.

Kritiek

Bij het ongeluk in het Westelijk Havengebied kwam een 41-jarige vrouw uit Zaandam om het leven. Haar echtgenoot liep beenletsel op.

De politie maakte al snel bekend dat een elfjarige jongen zwaargewond in het ziekenhuis lag. Hij verkeerde in kritieke toestand. Zaterdag is hij overleden aan zijn verwondingen.

Video’s

Het OM maakte vrijdag bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de 23-jarige bestuurder van de rallywagen en zijn 25-jarige bijrijder. De jongemannen werden na het ongeluk verhoord, maar werden al snel naar huis gestuurd.

Inmiddels zijn ook enkele getuigen verhoord. De politie heeft toeschouwers gevraagd videobeelden te sturen. In totaal zijn er vijftien video’s binnengekomen die worden gebruikt voor het onderzoek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.