nederland

Jongen (11) nog in kritieke toestand na crash autorally

Door Shari Deira - 02 september 2013

De bestuurder van de rallyauto die zondag een vrouw doodreed, is vrijgelaten. De politie houdt ook zijn bijrijder niet langer vast. De twee zijn gehoord als verdachte.

Dat laat de politie maandag weten. De twee, een 23-jarige man uit Tilburg en een 25-jarige man uit Amersfoort, werden zondag aangehouden met ‘zorg en ondersteuning’.

Ongeluk

De politie wilde van de jongemannen vooral ‘hun kant van het verhaal’ horen. ‘Want zo’n verhaal kent natuurlijk alleen maar verliezers.’

Het elfjarige jongetje dat gewond raakte bij de crash ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zijn situatie is volgens de politie niet veel veranderd sinds het ongeluk.

Oorzaak

Een rallywagen vloog zondag bij de Amsterdam Short Rally in het Westelijk Havengebied uit de bocht en reed in op het publiek. Daarbij kwam een 41-jarige vrouw uit Zaandam om het leven en raakten drie personen zwaargewond. Haar echtgenoot liep beenletsel op.

Wat de oorzaak was van het fatale ongeluk is nog onduidelijk. De bestuurder zou de controle over het stuur hebben verloren bij het maken van een S-bocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.