nederland

Kinderen Schoonloo uit twee verschillende relaties

Door Tom Reijner - 09 september 2013

De drie kinderen die maandagochtend dood werden gevonden in een bungalowpark in het Drentse plaatsje Schoonloo hadden niet dezelfde moeder. De twee jongens van tien jaar oud zijn een tweeling.

Van die tweeling woonde er een bij zijn vader op het bungalowpark, meldt de politie maandagmiddag. De andere zoon verbleef bij zijn moeder in Groningen. Ook de 2-jarige zoon woonde officieel bij zijn moeder in Groningen.

Onderzoek

De betrokkenen bij het drama zijn inmiddels ingelicht. De politie gaat er inmiddels vanuit dat de 47-jarige vader, die ook dood werd gevonden, de kinderen om het leven heeft gebracht. De politie heeft met dertig man onderzoek gedaan op het bungalowpark. Het onderzoek duurt naar verwachting nog enkele dagen. De lichamen zijn uit de bungalow gehaald.

Eerder vandaag dook een afscheidsbrief van de vader op. Hij had de brief, die is ingezien door Dagblad van het Noorden, naar ouders van schoolgenoten van zijn zoons gestuurd. Daarin laat de man weten dat een slepende scheidingskwestie de reden was om de kinderen om het leven te brengen.

Alarm

Verder schrijft hij in de brief:  ‘Er is veel kapot gemaakt. Het heeft bakken met geld gekost.’ Hij had niet alleen problemen in zijn privéleven, ook met zijn bedrijf ging het slecht. In de brief spreekt de vader over het ‘meenemen van zijn kinderen’.

Een betrokkene zou maandagochtend na het lezen van de brief naar het bungalowpark zijn gereden. Eenmaal aangekomen in Schoonloo sloeg deze persoon alarm en probeerde de kinderen tevergeefs nog te reanimeren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.