nederland

Koninklijke familie bedankt voor steun na overlijden prins Friso

Door Shari Deira - 05 september 2013

De koninklijke familie bedankt iedereen in Nederland en daarbuiten voor ‘de warme woorden en blijken van steun en medeleven’ na het overlijden van prins Friso.

Op de website van het Koninklijk Huis is donderdag een verklaring gepubliceerd die is ondertekend door de naaste familie van Friso, onder wie zijn dochters Luana en Zaria.

Uitvaart

In de verklaring staat verder dat de vele blijken van steun veel voor de familie hebben betekend. ‘Zijn scherpe inzichten, humorvolle relativeringsvermogen en zelfverzekerde bescheidenheid zullen ons altijd bijblijven.’ Prinses Mabel heeft het bericht ook via Twitter verspreid.

Prins Friso werd vorige maand begraven bij de Stulpkerk in Lage Vuursche. De koninklijke familie wilde een besloten uitvaart voor Friso, die ernstige hersenbeschadiging opliep bij een ski-ongeluk. De begraafplaats werd na de uitvaart opengesteld voor het publiek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.