nederland

KWF Kankerbestrijding wil geld terug van Inspire2Live

Door Anna Vossers - 02 september 2013

De stichting KWF Kankerbestrijding wil het subsidiegeld van Inspire2Live dat nog niet is besteed, terug. Ook worden beloofde subsidies niet meer uitbetaald.

Dat laat KWF Kankerbestrijding maandag weten, nadat eerder bekend werd dat de stichting vooral geld heeft uitgegeven aan management-, en reis- en verblijfskosten in plaats van aan kankeronderzoek.

Subsidie

Van de 3 miljoen euro die KWF Kankerbestrijding had begroot voor het project Understanding Live, heeft KWF al 1,6 miljoen euro overgemaakt. De resterende 1,4 miljoen euro komt niet bij Inspire2Live terecht en nog niet uitgegeven geld wordt teruggevorderd, aldus KWF.

‘Wij begrijpen dat deze incidenten, door wie dan ook veroorzaakt, vraagtekens oproepen bij mensen die zich vrijwillig inzetten voor kankerbestrijding,’ zegt KWF in een reactie. De stichting benadrukt dat er geen relatie is tussen de besteding van geld dat KWF met collectes ophaalt en van het geld dat is opgehaald met sponsorfietstocht Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes haalde deze zomer met 7.800 deelnemers die de Alpe d’Huez opfietsten 25 miljoen euro op, in 2012 een bedrag van 32 miljoen euro. Inspire2Live is opgericht met het doel dit opgehaalde geld in kankeronderzoek te steken, en niet in overhead-kosten. In de praktijk bleek er juist vooral aan bijzaken geld uitgegeven.

Het bestuur van Inspire2Live maakte zondagavond bekend op termijn op te stappen omdat de stichting een slechte naam heeft gekregen, maar geeft niet toe ‘schuldig’ te zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.