nederland

Man (40) in hoger beroep verdacht van moord in zwavelzuur-zaak

Door Shari Deira - 10 september 2013

De veertigjarige Regilio K. wordt in hoger beroep niet ‘poging tot moord’ maar ‘moord’ ten laste gelegd. In augustus 2011 overgoot hij zijn 29-jarige ex-vriendin Carolina Jimenez met zwavelzuur en zij pleegde in februari zelfmoord.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het gerechtshof in Den Haag gevraagd de zelfmoord te beschouwen als moord en het hof heeft die wijziging toegestaan.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde K. in mei vorig jaar tot zestien jaar celstraf en tbs op vanwege poging tot moord, vrijheidsberoving en mishandeling.

Zwavelzuur

In de nacht van 15 op 16 augustus bond K. zijn ex-vriendin vast aan haar bed en overgoot K. Jimenez met een halve liter zwavelzuur in het bijzijn van het driejarige dochtertje van Jimenez.

Jimenez raakte ernstige verminkt door de bijtende stof en kwam volgens buren nog maar weinig buiten. Haar kinderen waren na het incident uit huis geplaatst, maar bezochten hun moeder regelmatig. De vrouw werd ongeveer twintig keer geopereerd. In februari maakte Jimenez een eind aan haar leven.

Dat het overgieten met zwavelzuur en de zelfmoord een relatie met elkaar hebben, is volgens het OM duidelijk. Of er in juridische zin ook een verband is, moet tijdens het hoger beroep duidelijk worden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.