nederland

Moordenaar Patrick S. pleegde mogelijk meer misdrijven

Door Anna Vossers - 23 september 2013

De tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde moordenaar Patrick S. heeft mogelijk meer misdrijven gepleegd. De politie onderzoekt of hij bij meer moorden betrokken is geweest.

In het huis van S. heeft de politie 447 voorwerpen in beslag genomen die waarschijnlijk niet van hem zijn. Het zijn allerlei soorten voorwerpen: haarlokken en nagels van ongeveer drie personen, mobiele telefoons, sieraden, kledingstukken en briefjes.

De politie heeft om uit te zoeken van wie die spullen zijn, foto’s van een deel van die voorwerpen op internet gezet, zodat mensen die ze herkennen contact kunnen opnemen.

Veroordeling

Ook bekijkt de politie of er bij andere vermissingen en moorden een verband met S. bestaat. Er zijn geen concrete aanwijzingen voor zijn betrokkenheid in die gevallen, maar S. heeft eerder verteld vijf mensen te hebben vermoord.

Patrick S. is in juli veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de 21-jarige Farida Zargar, de dood van de 43-jarige verstandelijk beperkte Nanda Kerklaan, en aan een poging tot moord op een Pools slachtoffer.

Volgens de rechter in Rotterdam die hem in juli veroordeelde, zou de kans op herhaling groot zijn, mocht S. ooit nog vrijkomen. S.  zou ‘trots’ zijn op zijn daden.

Farida Zargar

Patrick S. heeft Farida Zargar gewurgd en met messteken om het leven gebracht. Hij zaagde een van haar voeten af, die later in een pot onder de schuur van S. werd teruggevonden. Zargar was meer dan een jaar vermist voordat haar lichaam in het Mallebos in Spijkenisse werd opgegraven.

De politie bracht S. in verband met de moord op Zargar, nadat in zijn huis bij een onderzoek naar wapenbezit haar tas en paspoort werden gevonden.

Nanda Kerklaan

S. is door de rechter ook schuldig bevonden aan het doden van de verstandelijk beperkte Nanda Kerklaan, die in 2010 zwaargewond in een sloot werd gevonden. Zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Hoewel in eerste instantie gedacht werd dat Kerklaan een ongeluk had gehad, werd haar dood later in verband gebracht met S., die in een gesprek met zijn zus informatie losliet over zijn daad.

Een derde slachtoffer, een Poolse man, overleefde ternauwernood een moordpoging. S. sloeg hem de hersens in.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.