nederland

OM: 15 maanden rapper Kempi voor prostitutie minderjarige

Door Anne-Marie Spermon - 05 september 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat rapper Kempi vijftien maanden de cel ingaat. Hij zou drie jaar geleden een zestienjarig meisje uit Venlo tot prostitutie hebben gedwongen.

Ook eiste justitie in de rechtbank in Den Bosch donderdag dat de rapper 3.500 euro als schadevergoeding betaalt. Kempi zelf ontkent dat hij ook maar iets met het meisje te maken heeft gehad; hij zou haar slechts vaag kennen en wist in ieder geval niet dat zij in 2010 minderjarig was, meldt Omroep Brabant.

Rihanna

Kempi zou het meisje, nadat zij wegliep uit een jeugdinstelling, hebben laten werken in de tippelzone van Eindhoven. Het meisje verklaarde dat Kempi haar dwong zich op te tutten als de zangeres Rihanna. Ze moest hoge hakken en door de verdachte gekochte lingerie dragen, en kreeg een vals identiteitsbewijs om als tippelaarster aan de slag te gaan.

Ook zou het meisje regelmatig seks hebben gehad met Kempi zelf; hij gaf haar dan aanwijzingen die zij moest toepassen tijdens haar werk. Een deel van de prostitutie-inkomsten verdwenen, aldus het slachtoffer, in de zak van de rapper.

Wegwuiven

Kempi wuifde donderdag alle beschuldigingen weg. ‘Ik val op blanken. Daarom heb ik nooit seks met haar gehad,’ wees hij het verhaal van het donkere meisje van de hand.

Door zijn wietgebruik zegt de rapper zich weinig meer te kunnen herinneren van het verleden. Volgens zijn advocaat staat het echter vast dat het meisje ‘alles verzonnen’ heeft.

Kempi werd eerder in verband gebracht met een ander geval van poging tot gedwongen prostitutie, maar wordt daar niet meer van verdacht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.