nederland

OM bekijkt radicale site na nazi-vergelijking Van Aartsen

Door Servaas van der Laan - 13 september 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag bekijkt beledigingen op de radicale islamitische website dewarereligie.nl. De reden hiervoor is een stuk op de site waarin de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) wordt vergeleken met een Nazi en politieagenten NSB’ers worden genoemd.

Dat bevestigt het OM tegenover elsevier.nl na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Aanleiding voor het stuk is de ontruiming van een trapveldje in de Haagse wijk Segbroek waar radicale moslims zondag een onaangekondigde steunbetuiging voor jihadisten in Syrië hadden georganiseerd.

Nazi’s

Op de site wordt frustratie geuit over het optreden van de agenten. Volgens de schrijver was het een actie ‘waaraan zelfs de Nazi’s in ’44 niet deel zouden willen nemen’.

De Haagse burgemeester wordt vervolgens Jo(od)zias Van Aartsen genoemd. Hij wordt neergezet als een ‘jood die nazi-praktijken probeert na te spelen’.

Beledigingen

Politieagenten in de hofstad hebben verontwaardigd gereageerd op de beledigingen. Zij worden weggezet als NSB’ers die dom orders van de hoogste baas uitvoeren.

Van Aartsen weigert op het stuk te reageren. ‘Wij zien alles, maar hebben geen behoefte om hierop te reageren,’ laat een woordvoerder weten. Er is voor zover bekend geen aangifte gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.