nederland

OM vervolgt tot islam bekeerde oud-PVV’er Van Doorn

Door Shari Deira - 13 september 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat oud-PVV-raadslid Arnoud van Doorn vervolgen vanwege handel in hennep, schending van het ambtsgeheim, het hebben van een alarmpistool en het medeplegen van diefstal met een valse sleutel in het Haagse stadhuis.

Van Doorn was tot eind 2011 vicefractievoorzitter van de PVV in Den Haag en werd in januari opgepakt, voor het lekken van geheime stukken aan AD/Haagsche Courant.

Partijkas

De stukken die Van Doorn lekte, waren documenten waarin stond dat de gemeente Den Haag voor 25 miljoen euro het World Forum, het voormalige Congresgebouw, wilde kopen en opknappen.

De oud-PVV’er gaf eerder toe dat hij tientallen keren de partijkas van de PVV in Den Haag had gebruikt voor privébetalingen. Eind 2011 werd hij uit de fractie gezet. Wanneer Van Doorn voor de rechter moet verschijnen, is nog onduidelijk.

Moslims

In februari werd bekend dat Van Doorn zich had bekeerd tot de islam. Hij maakte deze week bekend dat hij een islamitische partij wil oprichten die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. Van Doorn vindt het tijd worden dat moslims in het parlement worden vertegenwoordigd.

Hij heeft inmiddels een fusie aangekondigd van zijn nieuwe islamitische partij en de islamitische Partij voor de Eenheid in de Haagse gemeenteraad.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.