nederland

Politie arresteert in Amsterdam viertal voor mensenhandel

Door Tom Reijner - 20 september 2013

Een gezamenlijke actie van politie en justitie in Litouwen en Nederland heeft in Amsterdam geresulteerd in de aanhouding van drie mannen en één vrouw. De arrestanten worden verdacht van mensenhandel, verkrachting en bedreiging.

Tijdens de aanhouding heeft de politie vijf auto’s en bijna 30.000 euro aan contant geld in beslag genomen, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag,

Anoniem

Het onderzoek naar het viertal – twee Albanese mannen (35 en 37) en een man (35) en vrouw (25) uit Litouwen – werd opgezet na een melding bij Meld Misdaad Anoniem.

In die melding werd gesproken over een Litouwse pooier die vrouwelijke landgenoten gedwongen in de raamprostitutie liet werken. De vrouwen moesten zich prostitueren in Utrecht, Den Haag en Alkmaar.

Aangifte

Volgens het OM zijn er in totaal dertien slachtoffers, maar kan dat aantal nog stijgen. Een van de slachtoffers deed bij de politie aangifte van verkrachting en bedreiging. De vrouwen zouden ook zijn mishandeld wanneer het viertal vond dat de vrouwen te weinig verdienden.

De drie mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechtercommissaris die zal toetsen of er sprake is van voldoende bewijs om de verdachten in bewaring te houden. De vrouw is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.