nederland

Politie in Den Haag voorkomt bijeenkomst radicale moslims

Door Shari Deira - 09 september 2013

De politie in Den Haag heeft een bijeenkomst voorkomen van radicale moslims in het Valkenboskwartier. Vijf mannen zijn daarbij aangehouden.

Een groep van 41 radicale moslims wilde een bijeenkomst houden op een speelveld in de Hondiusstraat in Den Haag, meldt Omroep West maandag.

Onrust

De mannen wilden met de manifestatie steun betuigen aan moslims Syrië. De bijeenkomst was echter niet officieel aangevraagd en daarom heeft de politie in samenspraak met de gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) de groep van het veldje verwijderd.

Bij de ontruiming ontstond onrust en de betogers gebruikten geweld tegen de politie. Vijf mannen weigerden zich te legitimeren en zijn meegenomen naar het politiebureau.

Vlag

Vorige week maandag werd een foto getwitterd van een man die op een voetbalveldje in de wijk Spoorwijk met een vlag zwaaide met daarop het logo van ISIS, een organisatie die behoort tot Al-Qa’ida in Irak.

Sinds het voorval letten de politie, het OM en de gemeente extra goed op bijeenkomsten van moslims in de stad. Ze willen openbare ordeverstoringen voorkomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.