nederland

‘Politie stapelde fout op fout in onderzoek Badr Hari’

Door Shari Deira - 26 september 2013

De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling van zakenman Koen Everink door kickbokser Badr Hari een reeks gevoelige fouten gemaakt. Zo zou de skybox waar het incident heeft plaatsgehad, al zijn schoongemaakt voor er een sporenonderzoek was uitgevoerd.

Forensisch deskundigen en Everinks advocaat concluderen in het KRO-programma Brandpunt Reporter dat de politie fout op fout heeft gestapeld.

Theedoek

Behalve het schoonmaken van de skybox in de Amsterdam ArenA, zou ook een bebloede theedoek, die werd gebruikt door Hari, niet op de juiste manier in beslag zijn genomen. Ook zijn veel mensen, onder wie beveiligers, na het geweld in en uit de skybox gelopen waardoor sporen verloren zijn gegaan.

Badr Hari kon de plaats van het misdrijf met hulp van beveiliging verlaten. Bovendien is de kleding van Everink in het ziekenhuis vernietigd, zonder dat het is doorzocht.

Koen Everink werd op 7 juli vorig jaar ernstig mishandeld tijdens het dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA. Het Openbaar Ministerie beschuldigt Hari en medeverdachte Ferhat Y. van poging tot doodslag.

Dader

Everink is ervan overtuigd dat hij is mishandeld door Hari en Y., zegt zijn advocaat Alexander Swart in de uitzending. ‘Daar is hij van meet af aan helder over geweest.’ Swart vindt het ‘onbegrijpelijk dat Hari ongehinderd de ArenA heeft kunnen verlaten, terwijl Everink direct tegen de beveiliging heeft gezegd dat Hari de dader was.

Hari ontkent niet dat hij betrokken was met het incident, maar zegt dat hij Everink alleen met de platte hand heeft geslagen. Dit terwijl Everink diverse operaties heeft moeten ondergaan om te herstellen en hij heeft moeten revalideren. Binnenkort moet hij weer onder het mes. Het proces gaat op 10 oktober verder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.