nederland

Politie zoekt kopschopper Zoetermeer (video)

Door Anna Vossers - 18 september 2013

De politie heeft opnieuw camerabeelden van een ernstige mishandeling verspreid om een verdachte om te sporen. Het gaat om een man die een discotheekbezoeker in Zoetermeer tegen het hoofd schopte, terwijl deze bewusteloos was.

De beelden zijn dinsdag verspreid via Omroep West.

Bewusteloos

In de vroege ochtend van zondag 17 maart ontstond op de parkeerplaats van de Zoetmeerse club Envy een opstootje. Een 21-jarige discotheekbezoeker kreeg daarbij een kopstoot.

Op de camerabeelden die de politie heeft verspreid, is te zien hoe het slachtoffer vervolgens door een andere man bewusteloos geslagen wordt. Terwijl hij buiten westen op straat ligt, komt de eerste dader nogmaals op hem af en schopt hem hard tegen het hoofd.

Aanhouding

De man die het slachtoffer bewusteloos sloeg kon meteen worden aangehouden. De andere verdachte wist echter weg te komen en is tot op heden niet gevonden. De politie hoopt door de verspreiding van de camerabeelden van de mishandeling ook de tweede verdachte op te sporen.

Volgens de politie gaat het inmiddels goed met het 21-jarige slachtoffer.

Eindhoven

In augustus kregen de daders van een andere ernstige mishandeling, in Eindhoven, nog een lagere celstraf, omdat camerabeelden die de politie via Bureau Brabant uitzond, leidden tot een klopjacht op deze ‘kopschoppers’.

De officier van justitie had in die zaak volgens de rechtbank inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de jongens. Het was te voorzien dat de beelden zouden worden overgenomen en herhaald op internet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.