nederland

Quote 500-bendeleden veroordeeld tot zes jaar cel

Door Tareq Hyder - 27 september 2013

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag drie van de hoofdverdachten in de zaak rond zogenoemde de Quote 500-bende tot maximaal zes jaar gevangenis veroordeeld. De overige zeven hoofdverdachten horen het oordeel van de rechter later op de dag.

De straffen die zijn uitgedeeld komen overeen met de eisen van het Openbaar Ministerie. De rechter veroordeelde de drie verdachten voor (poging tot) inbraak, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Quote 500-lijst

Met een woning in de Haagse Spoorwijk als uitvalsbasis brak de bende onder meer in bij huizen van rijke Nederlanders die ze uit de Quote 500-lijst haalden. De inbrekers sloegen toe als mensen thuis waren, omdat dan de alarmsystemen uitgeschakeld stonden.

De totale buit van de bende loopt in de miljoenen. De inbrekers liepen tegen de lamp toen een bendelid met een Wajong-uitkering verschillende keren bij een juwelier dure sieraden kwam verkopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.