nederland

Strafrechtelijk onderzoek naar dodelijke crash autorally

Door Shari Deira - 13 september 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) begint een gerechtelijk onderzoek naar de 23-jarige bestuurder van de rallywagen die tijdens de Amsterdam Short Rally uit de bocht vloog. Bij de crash kwam een 41-jarige vrouw om het leven en raakte een elfjarig jongetje ernstig gewond.

De bestuurder uit Tilburg en zijn 25-jarige bijrijder uit Amersfoort zijn na het ongeluk al door de politie verhoord, maar werden al snel naar huis gestuurd.

Toeschouwers

Het OM heeft inmiddels ook enkele getuigen gehoord, zegt een woordvoerder vrijdag. Over de technische staat van de racewagen wil het OM niets zeggen zolang het onderzoek nog loopt.

De politie heeft toeschouwers gevraagd om beelden van het ongeluk met hen te delen. In totaal zijn vijftien opnames binnengekomen.

Snelheid

De rally had plaats op 1 september in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De rallywagen vloog uit de bocht een reed met hoge snelheid in op het publiek. In 2010 viel er ook een gewonde tijdens de rally. Een vrouw raakte zwaargewond nadat zij werd geschept door een auto.

Volgens de Nationale Autosport Federatie voldeed de Amsterdam Short Rally aan de nationale en internationale veiligheidseisen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.