nederland

UMC St Radboud maakt cijfers behandeling kanker openbaar

Door Anna Vossers - 12 september 2013

Het Nijmeegse Radboudziekenhuis maakt de cijfers bekend over de uitkomsten van de behandeling van kanker. Ook de wachttijden voor behandeling en de ervaringen van kankerpatiënten worden gepubliceerd.

Het UMC St Radboud is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze gegevens openbaar maakt. Het Nijmeegse ziekenhuis begint met de publicatie van de gegevens van onder meer long-, baarmoederhals- en eierstokkanker en streeft ernaar komend voorjaar de uitkomsten van alle kankerbehandelingen openbaar te maken.

Voorbeeld

‘De kwaliteit van de zorg is nu nog niet inzichtelijk, dus ook niet te vergelijken. We hopen dat meer ziekenhuizen dit voorbeeld gaan volgen, zodat in de toekomst de kwaliteit van de zorg voor de patiënt met kanker er in heel Nederland beter van wordt,’ zegt Han van Krieken, directeur van het oncologiecentrum van het UMC St Radboud.

De cijfers zijn door onafhankelijke organisaties verzameld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.