nederland

Veiling van Pier in Scheveningen afgeblazen

Door Shari Deira - 20 september 2013

De veiling van de Pier in Scheveningen gaat niet door, omdat er te weinig deelnemers zijn. Tien serieuze partijen hadden zich gemeld voor de veiling die op 24 september gepland stond, maar zij haakten allemaal af.

Curator Marc Udink heeft dat vrijdag laten weten. De geïnteresseerden konden om verschillende redenen geen bod uitbrengen, in een aantal gevallen konden zij hun financiering niet rond krijgen.

Bieder

‘Er was iemand die de Pier met behulp van “crowdfunding” wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economische slechte tijden,’ zegt Udink.

Geïnteresseerden voor de Scheveningse Pier hadden tot vrijdag 16.00 uur om zich als bieder te melden bij de notaris. Udink liet eerder doorschemeren dat ten minste honderd belangstellenden waren voor de veiling.

Gesprekken

De curator prikt waarschijnlijk geen nieuwe datum om de Pier onder de hamer te laten gaan. Hij wil nu door middel van gesprekken met belangstellenden proberen het gebouw alsnog te verkopen.

‘Ik dacht eerst: de Pier is van ons allemaal. Daarom moet hij geveild worden, zodat iedereen kan meedingen. Maar blijkbaar willen mensen dat niet.’

De vorige eigenaar van de Pier, Van der Valk, kocht het markante gebouw in 1991 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, maar heeft er daarna omgerekend zo’n 20 miljoen euro ingestoken. Begin dit jaar vroeg Van der Valk faillissement aan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.