nederland

‘Verdachte dreigtweets ging vrijwillig met politie mee’

Door Tom Reijner - 25 september 2013

De bedreiger van de V&D in Haarlem die woensdagochtend op Twitter een bloedbad dreigde te veroorzaken in het warenhuis, zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet zijn aangehouden. De man zou vrijwillig met de politie mee zijn gegaan.

De man blijft zeker tot donderdagochtend vastzitten, meldt een woordvoerder van de politie woensdagavond.

Volgens burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders was er een spoor naar de tweets. Die aanwijzing leidde naar iemand die onlangs een arbeidsconflict bij de V&D had. ‘Het lijkt dus op een wraakoefening.’ Over de identiteit van de verdachte wilde de burgemeester nog geen uitspraken doen.

Leidschenveen

Intussen is ook een filiaal van Albert Heijn in Den Haag gesloten vanwege een bomdreiging op Twitter.

Om 17.00 uur zou een bom afgaan, met ten minste twintig doden tot gevolg, meldt De Telegraaf vandaag op basis van een anoniem bericht op Twitter. Misdaagverslaggever Gerlof Leistra van weekblad Elsevier meldt dat de winkel van Albert Heijn, gevestigd in de Haagse wijk Leidschenveen, inmiddels weer open is.

Dreigement

Drie vestigingen van warenhuis V&D in Haarlem werden eerder vandaag op last van de politie gesloten in verband met een dreigement op Twitter. In een tweet werd gemeld dat bezoekers van de winkel een ‘bloedpartij’ konden verwachten.

De politie nam de dreigementen serieus en heeft het gebouw afgezet.

Volgens Elseviers misdaadverslaggever Gerlof Leistra bewaakten agenten met kogelwerende vesten het gebouw. Ook ging een aantal omliggende panden uit eigen beweging dicht. Scholieren van het nabij gelegen Stedelijk Gymnasium mochten in de pauze niet naar buiten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.