nederland

Verontwaardiging over Al-Qa’ida-vlag op voetbalveldje ADO

Door Shari Deira - 02 september 2013

ADO Den Haag laat maandag weten niets te maken te hebben met de vlag van de islamitische terreurgroep ISIS, die te zien was op een voetbalveld met ADO-logo. De club zegt ‘enorm geschrokken’ te zijn van de foto.

Op het bewuste beeld zwaait een man met een vlag met het logo van ISIS, een organisatie die behoort tot Al-Qa’ida in Irak.

Boodschap

Het logo van de Haagse voetbalclub, een ooievaar, is duidelijk te zien op de foto. Op de vlag staat: ‘Er is geen god naast god.’ ‘Uiteraard hebben wij hier niets mee te maken en willen we hier niets mee te maken hebben,’ zegt een woordvoerder van ADO Den Haag tegen Omroep West.

De foto werd maandag getwitterd door de zogenoemde Sham Foundation. Bij de afbeelding staat de boodschap: ‘Steun vanuit Nederland voor de islamitische staat.’

Sporten

Het veldje waar de foto is genomen, is overigens niet in het stadion van ADO. Op het beeld is een veldje te zien dat de club in de Haagse wijk Spoorwijk heeft geopend.

‘Wij helpen altijd graag kinderen aan het sporten en zijn daar altijd druk mee bezig, maar dat veldje moet ons logo op deze manier ge- of misbruikt zou worden, hadden we nooit kunnen bedenken.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.