nederland

Vrouw om het leven gekomen bij crash autorally in Amsterdam

Door Shari Deira - 01 september 2013

Bij de crash tijdens de Amsterdam Short Rally in het westelijk havengebied is zondag een vrouw uit het publiek om het leven gekomen. Een rallywagen vloog uit de bocht en reed volgens omstanders met hoge snelheid in op het publiek.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De politie meldde eerder dat drie personen zwaargewond geraakt zijn. Onder de gewonden is een elfjarige jongen. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Er werd onder meer een traumahelikopter ingezet om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen. Volgens getuigen lagen drie slachtoffers roerloos op de grond nadat de auto met hoge snelheid op het publiek inreed.

Vlaggen

Het is niet de eerste keer dat er gewonden vallen bij de rally in Amsterdam. In 2010 raakte een vrouw zwaargewond nadat zij werd geschept door een auto, meldt AT5.

De vrouw was een zogeheten marshal, iemand die rallyrijders aanwijzingen geeft met vlaggen in geval van gevaar of calamiteiten.

De rally, waarbij zestig rallyteams door het Amsterdamse westelijke havengebied scheuren, wordt voor de 31ste keer gehouden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.