nederland

Zomerse dagen op komst met hoge temperaturen

Door Shari Deira - 03 september 2013

Nederland heeft nog een aantal zomerse dagen voor de boeg voordat de zomer op 21 september weer ten einde is. Woensdag wordt het met een middagtemperatuur van 26 graden al warm, donderdag wordt het echt strandweer.

Ook vandaag loopt de temperatuur al aardig op, maar het blijft bewolkt en staat er een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind, meldt het KNMI.

Wind

Woensdag is het op de meeste plaatsen zonnig en loopt de middagtemperatuur uiteen van 23 graden in het noorden tot 28 graden in het zuidoosten. Ook staat er een zwakke wind uit oostelijke richting.

Volgens Weeronline wordt donderdag een ‘onvervalste stranddag’ met zon, weinig wind en zomerse tot mogelijk tropische temperaturen. Ook vrijdag blijft het warm, maar neemt de kans op regen en onweersbuien langzaam toe.

Warm

De afgelopen zomer viel minder regen dan normaal, bericht het KNMI. Gemiddeld viel 135 millimeter regen, tegenover een gemiddelde van 225 millimeter tussen 1981 en 2010. De zomer telde vier dagen met zware buien.

De gemiddelde temperatuur is uitgekomen op 17,5 graden. Vooral juli was warm, toen was sprake van de eerste landelijke hittegolf sinds 2006.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.