nederland

Zorgverzekeraar verlaagt basispremie tussentijds

Door Shari Deira - 20 september 2013

Zorgverzekeraar DSW gaat de premie van de basisverzekering tussentijds verlagen van 102,50 euro per maand naar 98,50 euro per maand. Nu het eind van het jaar nadert, blijkt dat de kosten dit jaar lager uitvallen van begroot.

‘DSW kiest ervoor om dit voordeel direct door te geven aan zijn verzekerden, en legt hiermee de nadruk op de onderlinge loyaliteit tussen DSW en zijn huidige verzekerden,’ staat in het persbericht.

De korting wordt in de laatste drie maanden van het jaar doorberekend. De zorgverzekeraar zegt met de tussentijdse verlaging een signaal te willen afgeven dat de eenmaal vastgesteld premie, indien de kostontwikkeling daar aanleiding toe geeft, in het lopende jaar kan worden verlaagd.

Winst

Zorgverzekeraars zullen dinsdag de premie van de basisverzekering bekendmaken voor volgend jaar. Minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) zei dinsdag dat de zorgpremie volgend jaar omlaag kan.

Schippers gaat ervanuit dat verzekerden volgend jaar ongeveer 1.226 euro betalen, 24 euro minder dan dit jaar. Verzekeraars maken dit jaar meer winst, omdat zij zorg scherper hebben ingekocht. Het verplichte eigen risico stijgt in 2014 van 350 naar 360 euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.