nederland

KNMI en ANWB waarschuwen voor extreem weer

13 oktober 2013

In Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht is code oranje van kracht, vanwege het slechte weer. In deze drie provincies valt veel regen, op sommige plaatsen meer dan tachtig millimeter in een etmaal. Het extreme weer zorgt voor overlast.

Normaal valt er in de hele maand oktober zo’n tachtig millimeter regen.

Aan de kust wordt ook gewaarschuwd voor zware windstoten, mogelijk tot tachtig kilometer per uur. En in het zuidwesten komt onweer voor.

Overlast

‘We waarschuwen vooral voor de langdurigheid van de regen’, zegt een woordvoerder van het KNMI. ‘Dat kan tot veel overlast leiden’. Het KNMI verwacht dat de regenval tot in de loop van de middag erg hevig blijft. ‘Tot die tijd blijft code oranje in elk geval van kracht.’

ANWB

De ANWB waarschuwt weggebruikers in verband met het slechte weer en de hevige regenval. Wie zondagochtend de weg op gaat, krijgt van de ANWB het advies voorzichtig te rijden omdat er vaak grote plassen water op het wegdek liggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.