nederland

Vluchtende gevangene neergeschoten in Den Haag

28 november 2013

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft een gevangene bij het HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag neergeschoten toen hij probeerde te vluchten.

Dat melden woordvoerders van de politie en de DJI donderdag.

Benen

De medewerkers van de Dienst losten eerst een waarschuwingsschot, maar toen de vluchtende gevangene daar niet op reageerde, werd er gericht op zijn benen geschoten. De man is met een ambulance naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van de DJI laat weten dat er per situatie bekeken wordt of er geschoten wordt bij ontsnappingen. ‘Dat is per individueel geval anders.’ De neergeschoten man is geen TBS’er, benadrukt de woordvoerder. De rijksrecherche gaat de zaak onderzoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.