nederland

31-jarige man doodgeschoten in Amsterdam Noord

Door Servaas van der Laan - 31 januari 2014

Agenten hebben in de Den Helderstraat in Amsterdam Noord een zwaargewonde man aangetroffen. De 31-jarige man, die door kogels werd geraakt, is aan zijn verwondingen overleden.

Dat meldt de politie vrijdag.

Schoten

Rond 7.45 uur kwam bij de politie een melding binnen over schoten die gehoord zouden zijn in de Den Helderstraat. Bij aankomst troffen agenten een zwaargewonde man aan in zijn auto.Toegesneld ambulancepersoneel kon de man niet meer redden.

 

 

De politie heeft de hele straat afgezet en doet onderzoek. De identiteit van het slachtoffer is bekend, maar de politie wil die niet met de pers delen.

Liquidatie

Buurtbewoners zeggen tegen AT5 dat het om een liquidatie gaat. De man stond met zijn kinderen voor het raam en zag de afrekening van dichtbij gebeuren. De getuige zag hoe het slachtoffer naar buiten liep en in zijn auto stapte.

Op dat moment kwam er een grijze Volkswagen aanrijden. Uit de Volkswagen stapte een man die naar de auto van het slachtoffer liep en meermaals schoot. Hoe vaak er geschoten is, is niet duidelijk. Sommige omstanders spreken van zeven schoten.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.