nederland

Bram Moszkowicz opnieuw bestraft door tuchtrechter

Door Anna Vossers - 28 januari 2014

Advocaat Bram Moszkowicz is opnieuw op de vingers getikt door de tuchtrechter. Die schorste de reeds uit het advocatenregister geschrapte raadsman dinsdag voor de periode van een maand vanwege de manier waarop hij zijn cliënt Estelle Cruijff behandelde.

Voor Moszkowicz zal de schorsing op dit moment weinig verschil maken, aangezien hij toch zijn beroep al niet meer mag uitoefenen. Maar mocht hij ooit nog proberen weer advocaat te worden, dan telt deze nieuwe veroordeling weer mee bij de beoordeling van zijn dossier.

Badr Hari

Estelle Cruijff had Moszkowicz ingehuurd, omdat zij getuige was in de strafzaak tegen haar vriend, kickbokser Badr Hari. Begin vorig jaar diende zij, met hulp van een nieuwe advocaat, een klacht in tegen Moszkowicz, omdat hij ‘excessief hoge kosten’ in rekening bracht.

Moszkowicz zou 1.500 euro aan reiskosten hebben gedeclareerd voor ritjes tussen zijn kantoor op de Amsterdamse Herengracht en het chique Amstel Hotel een kilometer verderop, zei Cruijff. Die klacht werd ongegrond verklaard, maar wel oordeelde de rechter dat hij financiële afspraken niet duidelijk vastgelegd heeft en onnodige kosten heeft gedeclareerd.

Ook lichtte hij media in over de zaak, zonder dat Cruijff daarvan op de hoogte werd gesteld. De informatie die hij doorspeelde, was bovendien niet altijd correct.

Geschrapt

Vorig jaar werd de advocaat door het Hof van Discipline uit het advocatenregister geschrapt. Hij had tegen de regels in grote bedragen contant geld van cliënten aangenomen, hij hield zijn administratie niet bij en deed nauwelijks aan bijscholing.

Hoewel Moszkowicz  nog wel als adviseur aan zijn kantoor verbonden is, verschijnt hij niet langer in toga.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.