nederland

Dode bij ongeluk na politieachtervolging in Helmond

Door Anna Vossers - 29 januari 2014

In Helmond is een automobilist om het leven gekomen bij een botsing, terwijl hij werd achtervolgd door de politie. De inzittenden van de auto hadden mogelijk eerder op de dag een supermarkt overvallen.

De auto was eerder gezien bij een supermarkt in Deurne die woensdagochtend rond half zeven was beroofd. Toen een politiewagen achter het voertuig aanreed, botste de auto tegen een vrachtwagen en reed vervolgens tegen een boom aan.

Zoektocht

Eén inzittende werd uit de auto geslingerd en is ter plekke overleden, volgens het Eindhovens Dagblad was dat de chauffeur van de auto. De politie zoekt nog met een helikopter en speurhonden naar eventuele andere inzittende, maar weet niet of er meer mensen in de auto zaten.

De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd, maar geschrokken, meldt de politie. Het ongeval en de achtervolging worden nog onderzocht door de Rijksrecherche.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.