nederland

In beeld: winterse taferelen in het noordoosten van Nederland

Door Tom Reijner - 26 januari 2014

Terwijl een groot deel van Nederland zondagmiddag regen kan verwachten, is het in het noordoosten volop winter. Vooral in Groningen is sneeuw gevallen en daar komt in de loop van de dag nog wel wat bij.

Ten zuiden van de lijn Sneek-Hengelo is het 5 tot 7 graden boven nul, maar boven die scherpe lijn komt het kwik al snel onder het vriespunt uit. In Delfzijl bijvoorbeeld vriest het 6 graden. De waarschuwing voor extreem weer is intussen ingetrokken. Wel is voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe vanwege de verwachte sneeuwval code geel van kracht.

Elsevier.nl zet enkele foto’s van de sneeuw in het noordoosten op een rij.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.