nederland

KNMI waarschuwt voor zware windstoten aan de westkust

Door Anna Vossers - 25 januari 2014

Onstuimig weer trekt zaterdagavond over het land. Aan de westkust wordt het stormachtig; het KNMI waarschuwt voor zware windstoten met snelheden tot 90 kilometer per uur.

In het hele land valt zaterdagavond neerslag. Met uitzondering van Utrecht, Gelderland en Flevoland geldt vandaag overal in het land ‘code geel’ voor ‘gevaarlijk weer’.

Sneeuwdek

In het noordoosten, waar het licht blijft vriezen, gaat het waarschijnlijk sneeuwen. Het KNMI verwacht dat dat een mooi winterplaatje gaat opleveren met een sneeuwdek van ongeveer 5 centimeter.

Over het zuiden van het land trekken onweersbuien trekken, met mogelijk hagel. In de loop van de nacht klaart het op en neemt de windkracht af.

Zonnige ochtend

Zondagochtend laat de zon zich geregeld zien. ’s Middags stijgt de temperatuur in grote delen van het land tot een graad of 7, alleen in het uiterste noordoosten blijft de temperatuur rond het vriespunt liggen.

’s Avonds valt er weer neerslag, in de meeste delen van het land zal dat regen zijn, in het noorden weer (natte) sneeuw.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.