nederland

Moeder (34) moet jaar naar een kliniek voor doden zoontje (2)

Door Shari Deira - 28 januari 2014

De rechtbank in Assen veroordeelt de 34-jarige Grietje S. tot een jaar behandeling in een psychiatrische kliniek. De moeder is schuldig bevonden aan doodslag op haar zoontje (2) en poging tot moord op haar dochter (7).

In december 2012 wurgde S. haar zoontje met de riem van haar badjas. Vervolgens reed ze met haar dochter in een diepe sloot in Stuifzand om ook haar dochtertje om het leven te brengen. Het lukte het meisje om uit de auto te klimmen.

Herhaling

De straf is een stuk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie eiste tbs met dwangverpleging vanwege het gevaar op herhaling. De rechtbank vindt het herhalingsrisico onvoldoende bewezen.

Eerder deze maand adviseerde het Pieter Baan Centrum ook om de vrouw op te laten nemen in een tbs-kliniek. Grietje S. zegt dat zij in haar hoofd flitsen zag dat de kinderen dood moesten. Het meisje zegt dat haar moeder foto’s verbrandde, en haar moeder zei dat ze werden achtervolgd door mannen.

Bijwerkingen

De moeder zei tegen haar dochter dat ze alle drie naar de hemel gingen. Het meisje verklaart dat haar moeder gek was geworden.

Volgens de advocaat van S. had de vrouw last had van bijwerkingen nadat zij met het antidepressivum Venlafaxine begon. De bijwerkingen zouden niet tijdig zijn gesignaleerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.