nederland

Paarden verkiezen snelweg A28 boven zandpad (foto)

Door Servaas van der Laan - 24 januari 2014

Twee paarden op de Veluwe hebben vrijdagmiddag een wel erg ongebruikelijke route gekozen. De dieren besloten het voor paarden bestemde pad te verlaten en zetten hun weg voort op de A28.

Twitteraar Henk Drost zette vrijdagmiddag een foto online waarop te zien is hoe politievoertuigen een van de dieren begeleiden op de snelweg.

Losgebroken

Volgens Drost braken de dieren los tussen Nunspeet en Harderwijk toen ruiters hen niet meer in bedwang konden houden. Op de foto’s zijn de zadels waarop de ruiters moeten hebben gezeten te zien.

Volgens de ANWB is de rijbaan een tijd dicht geweest om erge ongelukken met het dier te voorkomen. Dit heeft een flinke file veroorzaakt.

Gekalmeerd

De ANWB meldt dat de paarden intussen staande zijn gehouden en dat de rijbaan weer open is. De losgeslagen paarden zijn door hulpdiensten gekalmeerd.

Overigens is nog onduidelijk om hoeveel paarden het ging. De politie spreekt van één paard, terwijl Rijkswaterstaat er twee heeft gezien. Omroep Gelderland bevestigt dat het om twee paarden ging. De dieren zijn beiden gevangen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.