nederland

Prinses Beatrix viert 76ste verjaardag thuis met familie

31 januari 2014

Prinses Beatrix is vandaag 76 jaar geworden. Zij viert haar verjaardag thuis met familie. Zaterdag is er in de Rotterdamse Ahoy een dankbetuiging voor de 33 jaar dat zij Koningin was.

Waarschijnlijk is vandaag de laatste keer dat de prinses haar verjaardag op Huis ten Bosch in Den Haag viert. Zij heeft aangekondigd dat zij dit jaar naar Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche gaat verhuizen, maar de Rijksvoorlichtingsdienst laat niet meer los dan dat dat ‘begin 2014’ zou gebeuren. Op haar nieuwe adres (Slotlaan 8) werd donderdag al verjaardagspost bezorgd.

Dankbijeenkomst

Morgen wordt prinses Beatrix op een feestelijke bijeenkomstBeatrix met hart en ziel, bedankt. Voor elk van de 33 jaren dat zij Koningin was, is er een optreden, vooral muziek en dans.

De optredens worden verzorgd door bekende namen als Humberto Tan, Anita Witzier, Chantal Janzen, het Nederlands Dans Theater en Corpus Acrobatics, maar ook minder bekende Nederlanders brengen een ode aan Beatrix. Het programma is samengesteld door Bart Schneeman, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble.

Koninklijke familie

Vrijwel de hele koninklijke familie zal aanwezig zijn. Daarnaast zijn allerlei mensen uitgenodigd met wie zij toen zij Koningin was te maken heeft gehad.

Het feest stond aanvankelijk op 14 september gepland, maar het werd uitgesteld vanwege het overlijden van prins Friso. Het is de laatste activiteit rondom de Troonswisseling.

De 76-jarige Beatrix is sinds zij de troon overdroeg aan haar zoon Willem-Alexander nog zeer actief. Sinds 30 april 2013 is zij bij 42 officiële gebeurtenissen aanwezig geweest, vooral in de culturele sector laat zij haar gezicht nog vaak zien.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.