nederland

Actievoerder Rotterdamse wijnbar met de dood bedreigd

Door Servaas van der Laan - 18 februari 2014

Eén van de personen achter een protestborrel in de Rotterdamse wijnbar Uva Dolce is dinsdag met de dood bedreigd. De 34-jarige Rajae El Mouhandiz zou ‘drie kogels in de kop’ moeten krijgen.

Dat laat El Mouhandiz weten aan elsevier.nl.

Radicale moslims

De vrouw was zondag aanwezig bij een borrel bij Uva Dolce om de Nederlands-Marokkaanse ondernemer Elou Akhiat een hart onder de riem te steken.

Akhiat kreeg doodsbedreigingen vanuit de radicale moslimgemeenschap omdat zij volgens tribale wetten geen wijnbar had mogen beginnen.

Kogel

En nu is het de beurt aan de steunbetuigers zelf. El Mouhandiz ontving via het contactformulier op haar website een bericht waarin ze werd uitgemaakt voor ‘hoertje’ en waarin ze tot driemaal toe met de dood werd bedreigd.

‘Kogel door je kop bitch. 3 kogels door je kop. Je bent er geweest ga maar huilen bij de politie die helpen je wel voor een pijp beurt. Dat is jou ding. Je komt aandacht te kort dat lost een kogel zo op,’ luidde de weinig inspirerende tekst.

Aangifte

El Mouhandiz zegt niet geschrokken te zijn, maar noemt het ‘gewoon irritant’ dat dit soort dingen blijkbaar nodig zijn als mensen ‘gewoon hun ding doen’. El Mouhandiz doet aangifte van de doodsbedreiging.

Het team dat de eerdere bedreigingen rond de wijnbar onderzoekt, is op dit moment bezig om de afzender te achterhalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.