nederland

Amsterdam blundert opnieuw: kortingspassen onterecht verstuurd

Door Shari Deira - 07 februari 2014

De gemeente Amsterdam lijkt zijn zaken maar niet op orde te krijgen. Na de miljoenenblunder met de woonkostenbijdrage, zijn er nu kortingspassen en bonnenboekjes verstuurd naar mensen die daar geen recht op hebben.

Volgens De Telegraaf hebben 5.721 personen onterecht een Stadspas ontvangen en 5.343 personen die wel recht hadden op de Stadspas, hebben onterecht een bonnenboekje gekregen.

Fout

De wethouders Andrée van Es (GroenLinks) en Freek Ossel (PvdA) hebben de fout bekendgemaakt. Volgens hen ligt de fout bij het bedrijf Capgemini, dat de Stadspasregeling uitvoert. Bijna 200.000 Amsterdammers maken gebruik van de regeling.

Capgemini laat weten dat het gaat om een menselijke fout. ‘Bij de uitgifte van de Stadspas in januari van dit jaar zijn door een menselijke fout Stadspassen terechtgekomen bij inwoners die niet aan de criteria voor de Stadspas voldoen.’

Prijskaart

Aan de fout hangt natuurlijk een prijskaart: de onterecht verstuurde Stadspassen en bonnenboekjes kosten zo’n 100.000 euro. Amsterdammers die geen recht hebben op de passen en boekjes krijgen binnenkort een brief, met het verzoek om alles terug te sturen.

Instellingen, winkels en musea die de korting hebben verstrekt aan Amsterdammers die daar geen recht op hebben, worden gecompenseerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.