nederland

Crimineel duo blijft gescheiden in Duitse gevangenis

Door Shari Deira - 27 februari 2014

Het criminele stel Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) blijft in een Duitse cel. De rechter in Duitsland heeft donderdag bepaald dat de twee daar blijven zolang de uitleveringsprocedure met Nederland loopt.

De twee moesten donderdag voor de onderzoeksrechter in Hamm, een plaats in Noord-Rijnland-Westfalen, verschijnen.

Bezwaren

Het is niet duidelijk hoelang het uitleveringsproces zal duren. Dat kan tien dagen zijn, maar ook twee of drie weken. De twee worden de komende tijd ondergebracht in aparte gevangenissen.

Van der Ploeg en Bircan werden woensdag opgepakt in een hotel in Schwerte, bij Dortmund. Een pizza die de twee hadden besteld, leidde uiteindelijk tot hun arrestatie

Pizza

Bij een pizzeria aan de Schützenstrasse bestelden de twee dinsdagavond een pizza caprese en een koffie macchiato. De eigenaar van de pizzeria wist niet dat de twee voortvluchtig waren, totdat zij de volgende dag het nieuws zag.

Van der Ploeg en Bircan waren ook in Duitsland veelvuldig in het nieuws. De vrouw tipte na het zien van het journaal de politie, en dat leidde tot hun arrestatie. Er kwamen op dezelfde dag nog meer tips binnen over het Nederlandse stel. De politie arresteerde Van der Ploeg en Bircan in hotel Ostentor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.