nederland

Crimineel duo Van der Ploeg en Bircan opgepakt in Duitsland

Door Shari Deira - 26 februari 2014

De politie in Duitsland heeft woensdag Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) opgepakt. De twee zijn gearresteerd in een hotel in Schwerte, bij Dortmund.

Dat bevestigt de Duitse politie. Eerder vandaag werd de gestolen auto van Van der Ploeg en Bircan al gevonden in Münster.

De arrestaties werden mogelijk dankzij tips van de bevolking. ‘Nadat de tip binnenkwam, is de politie er meteen naartoe gegaan. Daar konden de twee worden aangehouden. Dat is zonder veel problemen verlopen. Niemand is gewond geraakt. Ook is er geen moment sprake geweest van een gevaarlijke situatie’

Gewapend

De politie in Nederland en Duitsland heeft de afgelopen weken uitgekeken naar het stel. Eerder deze maand ontvoerden en mishandelden ze een vrouw in Meppel en lieten haar achter in een bos.

Van der Ploeg en Bircan worden ook verdacht van een gewapende overval in Lage Mierde waarbij de bewoner van het huis ernstig werd mishandeld. Maandag beschoten de twee een man op een camping, toen zij werden betrapt op een inbraak. Ze gijzelden een gezin en namen de vader mee. Hij werd in de Duitse plaats Ahaus vrijgelaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.