nederland

Dronken automobilist aangehouden na dollemansrit in Maastricht

Door Shari Deira - 02 februari 2014

Een 36-jarige man in Maastricht heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor gevaarlijke taferelen gezorgd in het centrum van de stad. Hij is na een wilde achtervolging aangehouden door de marechaussee.

De man reed met hoge snelheid door de stad om aan de marechaussee te ontkomen. De marechaussees besloten de man te achtervolgen, nadat zij hem slingerend en met wisselende snelheid langs zagen rijden.

Fiets

De man gaf geen gehoor aan een stopteken, en verhoogde juist zijn snelheid. Tijdens de dollemansrit die volgde, ontstond er volgens de marechaussee een onveilige situatie voor andere weggebruikers en omstanders. Ook botste de man tegen de wagen van marechaussee.

Toen de man niet verder kon met zijn auto, zette hij het op een lopen. Een van de marechaussees leende een fiets van een omstander en achtervolgde de automobilist.

Na een lange achtervolging lukte het de marechaussee om de man te tackelen en hem aan te houden. De man bleek te veel te hebben gedronken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.