nederland

Gemeenteraadslid steelt half miljoen euro van vereniging

Door Shari Deira - 07 februari 2014

Arwin van Garderen, penningmeester van begrafenisvereniging Helpt Elkander tevens raadslid van de gemeente Dinkelland, heeft een half miljoen euro gestolen van Helpt Elkander. Na de verduistering van het geld zou hij naar Zwitserland zijn vertrokken.

Tegen Van Garderen is een opsporingsverzoek uitgevaardigd, meldt de regionale krant Tubantia vrijdag. Dinkelland is een gemeente in het noordoosten van Twente.

Bestuur

Van Garderen is raadslid voor de partij Lokaal Dinkelland en was daarnaast kasbeheerder van Helpt Elkander. Het bestuur van de vereniging informeerde vrijdag zo’n honderd leden over de hoogte van het bedrag dat door de kasbeheerder is gestolen.

De leden reageerden emotioneel en zeggen dat het bestuur ook deels blaam treft. Van Garderen mocht te veel alleen handelen waardoor hij de honderdduizenden euro’s kon ontvreemden. Daarna vertrok hij naar Zwitserland, maar daar is het raadslid inmiddels niet meer.

Onvoorstelbaar

Op de lopende rekening van Helpt Elkander staat helemaal geen geld meer, schrijft de krant. Fractievoorzitter Jos Johannik van Lokaal Dinkelland kan nauwelijks geloven dat Van Garderen zoveel geld heeft gestolen.

‘Onvoorstelbaar dat dit zo kan. Ongelooflijk. Ik ben bijna sprakeloos,’ zegt Johannik. ‘De politie mag nu wel heel goed  haar best doen om de man op te sporen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.