nederland

Man aangehouden voor dodelijke inbraak Zwolle

Door Nadia Stolk - 18 februari 2014

De politie heeft een 23-jarige man uit Enschede opgepakt voor de inbraak bij een 72-jarige vrouw uit Zwolle. De vrouw liep daarbij ernstig hersenletsel op en overleed de volgende dag.

Dat meldde de politie dinsdag. Volgens een woordvoerder zijn de agenten de man op het spoor gekomen door een combinatie van tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, en forensisch bewijs. Vermoedelijk is het DNA van de dader aangetroffen in het huis van het slachtoffer.

Inbraak

Op 31 januari werd de vrouw thuisgebracht door haar dochter en schoonzoon in de wijk Westenholte in Zwolle. Toen zij de deur opende, kwam zij oog in oog te staan met de inbreker.

Hij gaf de vrouw een harde duw, waardoor de vrouw ongelukkig ten val kwam en hersenletsel opliep. De inbreker ging ervandoor, achtervolgd door de schoonzoon van de vrouw, maar dat mocht niet baten.

Burgerwacht

De inbraak zorgde voor veel onrust in de Zwolse wijk. Naar aanleiding van het incident zijn buurtbewoners een buurtwacht begonnen.

De wijk heeft de laatste tijd veel te maken met inbraken. Verdachte situaties worden via de smartphone (Whatsapp) doorgegeven aan elkaar en aan de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.