nederland

Medewerkers Philips bedreigd door afnemer lampen voor wietteelt

Door Shari Deira - 02 februari 2014

Philips heeft jarenlang geld verdiend met de verkoop van lampen voor wietteelt. Sinds het concern is gestopt met de verkoop van de lampen, worden medewerkers dagelijks geïntimideerd en bedreigd door een grote afnemer.

Dat laat Philips zondag weten in reactie op een reportage van KRO-programma Brandpunt. Philips heeft miljoenen euro’s verdiend met de verkoop van lampen voor wietteelt.

Verkoop

Het elektronicaconcern heeft geen wetten overtreden met de verkoop van de lampen, maar er is wel wetgeving in de maak die het leveren van producten voor wietteelt strafbaar stelt. Het bedrijf zegt positief te zijn over deze nieuwe wetgeving en bouwt daarom de verkoop van de lampen af.

Met één afnemer van de Philips-lampen, die medewerkers lastig viel, bedreigde en intimideerde, heeft het bedrijf nog een overeenkomst gesloten voor het afnemen van een grote partij lampen. ‘Daartegenover stond dat deze afnemer Philips en Philips mensen op geen enkele wijze meer zou benaderen,’ staat in een verklaring.

Gevoelig

De afnemer houdt zich echter niet aan de afspraken, zegt Philips. Hij valt medewerkers nog steeds lastig, zelfs op hun huisadres, in de hoop dat hij alsnog de lampen krijgt. Philips zegt niet gevoelig te zijn voor de bedreigingen en zal de levering niet hervatten.

Tegen Omroep Brabant zegt een woordvoerder van Philips: ‘We kunnen maar weinig tegen hem beginnen. De zaak ligt bij de politie. Het feit dat hij nu waarschijnlijk wordt opgevoerd in het programma is bijzonder raar. Ik ben des duivels,’ aldus de woordvoerder.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.