nederland

Mobiele Eenheid kamt bosgebied rond huis Els Borst uit

Door Anna Vossers - 16 februari 2014

De Mobiele Eenheid (ME) zoekt zondag naar mogelijke sporen en aanwijzingen in het bos bij het huis van de overleden Minister van Staat Els Borst in Bilthoven. Mogelijke vondsten moeten bijdragen aan de oplossing van de zaak.

Borst werd maandag dood gevonden in de garage bij haar huis. Zij is op onbekend tijdstip tussen zaterdagavond en maandag door een misdrijf om het leven gekomen.

Omgeving al doorzocht

‘Het is niet zo dat we informatie hebben dat er iets te vinden is in dat bos, maar we willen alles uitsluiten,’ zegt een politiewoordvoerder over de zoektocht. Veertig tot vijftig ME’ers zijn aan het werk in het bosgebied van 0,5 bij 1 km.

De dader of daders zouden door het bos kunnen hebben gelopen. De zoektocht gaat zondag zeker een aantal uur in beslag nemen.

Eerder zijn het huis van Borst en de directe omgeving ervan al minutieus onderzocht door de politie, die daar niet meer actief zoekt. Wel blijft het gebied afgezet.

Tips

Els Borst werd zaterdag voor het laatst gezien, toen zij vertrok van het D66-congres op de Amsterdamse Beurs van Berlage. Zij nam de trein van Amsterdam naar Bilthoven en reed met haar auto naar huis.

Daarna is onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft iedereen die meer weet gevraagd om contact op te nemen, en laat weten dat er tips binnendruppelen over de laatste uren van de oud-minister.

Zaterdag is Borst herdacht in de Domkerk in Utrecht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.