nederland

Moord Oskam is voor verdachte William R. ‘een groot vraagteken’

Door Tom Reijner - 08 februari 2014

William R., de man die heeft bekend de 36-jarige Claudia Oskam uit Zevenbergen te hebben vermoord, weet niet wat hem bezielde toen hij dat deed. De ex-man van Oskam heeft ‘enorme spijt’ van zijn daad, maar weet niet hoe hij ertoe kwam.

Dat zegt Harry Nieland, de advocaat van de 39-jarige William R., zaterdag tegen BN De Stem.

Verhalen

Volgens advocaat Harry Nieland kan zijn cliënt niet bevatten wat er heeft plaatsgehad. Ook weet hij niet waarom hij zijn ex-vrouw om het leven heeft gebracht. ‘Ze was nota bene de moeder van zijn kinderen, de vrouw met wie hij jaren heeft samengewoond,’ zegt de advocaat tegen de krant. Volgens hem heeft R. zijn ex niet met voorbedachten rade gedood.

Nieland doet ‘allerlei wilde verhalen’ over het motief af als onwaar. ‘Zo wordt gezegd dat mijn cliënt nog erg verliefd was op Claudia, maar dat speelde geen rol.’ Wat wel het motief was, moet volgens Nieland duidelijk worden uit gesprekken met psychologen en psychiaters. Het motief is ‘ook voor William het grote vraagteken’.

Vermist

William R. bekende in januari dat hij zijn ex-vrouw om het leven heeft gebracht. Haar lichaam werd gevonden in het water bij een chemiebedrijf in Zevenbergen. De twee hadden samen drie kinderen.

Oskam was een paar dagen vermist en was het laatst gezien in de straat waar haar voormalige echtgenoot woonde. De politie zette een grootschalige zoekactie op en kennissen van de moeder van drie kinderen trommelden via Facebook zo’n tachtig burgers op om te helpen zoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.