nederland

Natuurlijke dood Borst uitgesloten: sprake van ongeval of misdrijf

Door Shari Deira - 11 februari 2014

De politie heeft nog steeds de doodsoorzaak van oud-minister Els Borst (D66) niet kunnen vaststellen. De gegevens van de recherche, de schouw en het forensisch onderzoek hebben geen uitsluitsel gegeven.

Daarom zal er dinsdag sectie worden verricht op het lichaam, om duidelijk te krijgen of er sprake is van een ongeval of een misdrijf, meldt de politie.

‘Het is mogelijk dat haar een ongeluk is overkomen, nadat ze niet goed werd, maar dat valt nu nog niet met zekerheid te zeggen,’ zegt een woordvoerder van de politie.

Oorzaak

Maandagavond rond 18.45 uur vonden bekenden het levenloze lichaam van Borst in de garage van haar huis. De oorzaak van overlijden kon niet direct worden vastgesteld, dus startte de politie een onderzoek.

Het lichaam van Borst is aan het eind van de nacht uit het huis gehaald, waarna er een schouw werd verricht door de schouwarts. De politie houdt nog steeds rekening met een misdrijf, maar het is ook mogelijk dat ze om het leven is gekomen door een ongeluk.

Het Nederlands Forensisch Instituut zal dinsdag sectie verrichten op het stoffelijk overschot van de oud-minister.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.