nederland

Nieuw politieonderzoek voor garage van huis Els Borst

Door Servaas van der Laan - 27 februari 2014

De politie doet donderdag opnieuw onderzoek bij het huis van oud-politicus Els Borst. Forensisch experts zijn weer aan de slag gegaan in en rond het huis en de straat is afgesloten.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Tent

Voor de garage van het huis aan de Ruysdaellaan in Bilthoven heeft de politie een tent neergezet. Daar worden de sporen geanalyseerd die de afgelopen twee weken zijn gevonden in en bij de garage van Borst.

Eerder onderzoek naar de dood van Borst leverde voor zover bekend niets op. Politiechef Patricia Zorko zei woensdagavond bij het tv-programma RTL Late Night dat de politie onderzoekt of het criminele duo dat woensdag in Duitsland werd gearresteerd, iets met de dood van Borst te maken heeft. Zorko zei dat er nu ‘geen aanwijzingen’ zijn die een mogelijk verband aanduiden, maar dat de politie ‘niets uitsluit’.

Geen inbraakspoor

Ondanks de vele tips die binnenkwamen, tast de politie nog altijd in het duister over de dood van Borst. Omdat er geen inbraaksporen zijn aangetroffen en ook niets uit het huis is weggehaald, lijkt een inbraak het minst voor de hand liggende scenario. Volgens ingewijden zou Borst op een gewelddadige manier om het leven zijn gekomen aangezien haar gezicht kapot is geslagen.

Maar wat er tussen zaterdagavond, toen Borst een D66-congres verliet, en maandagavond, toen Borst dood werd gevonden, precies is gebeurd, weet de politie niet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.