nederland

NS-personeel zet intercity stil vanwege hakenkruizen

Door Anna Vossers - 18 februari 2014

Een hoofdconducteur van een intercitytrein die van station Ede-Wageningen naar Den Helder zou rijden, heeft de trein op station Utrecht Centraal uit de dienstregeling gehaald, omdat hij kwetsende graffiti in het treinstel ontdekte. Op de binnenwand van de trein waren hakenkruizen gespoten.

Het incident had plaats op maandagavond 3 februari, meldt de krant Metro.

Schoongemaakt

Nadat de conducteur ontdekte dat er hakenkruizen in zijn trein waren aangebracht, besloot het treinpersoneel de intercity niet verder te laten rijden. Alle reizigers moesten op station Utrecht Centraal uitstappen.

De trein is direct naar een werkplaats van de NS doorgereden, om daar te worden schoongemaakt.

NS vindt dat de hoofdconducteur ‘uitstekend heeft gehandeld’ door niet verder te rijden met hakenkruizen aan boord. ‘Wij willen zoiets absoluut niet hebben in de trein,’ laat een NS-woordvoerder weten aan Metro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.