nederland

Opnieuw protest tegen Benno L.: ‘Die pedo moet weg’

18 februari 2014

Bij het huis van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. in Leiden is dinsdagavond opnieuw geprotesteerd. Een clubje van ongeveer tachtig tot honderd mensen wil dat L. uit de stad vertrekt.

Dat meldt Omroep West dinsdagavond.

Joints

De zender beschrijft hoe de protestvoerders joints staan te roken en schreeuwen dat L. moet vertrekken. ‘Die pedo moet weg!’ zou een van de gehoorde leuzen zijn geweest.

De actievoerder zijn niet blij met de komst van de pedoseksueel in hun stad. De bewoners in de flat van L. storen zich op hun beurt weer aan het rumoer voor de deur. Sommigen zouden de actie als ‘dreigend’ hebben ervaren. De politie hield dinsdagavond een oogje in het zeil maar hoefde niet in te grijpen.

Steun voor L.

Intussen komen burgemeester Henri Lenferink (PvdA) en staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) op voor de belangen van L. Lenferink zegt er zeker van te zijn dat reclassering de boel onder controle heeft en dat de kinderen in de buurt veilig zijn. De burgemeester zei zelf te zullen opstappen als het toch fout gaat.

Teeven zei rustig zelf naast L. te willen wonen. Hij veroordeelt de actie van NRC Handelsblad die de woonplaats van L. openbaarde. Volgens Teeven is de onrust hierdoor alleen maar onnodig groter geworden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.