nederland

Politie: geen aanwijzingen voor inbraak in huis Els Borst

Door Servaas van der Laan - 18 februari 2014

Er zijn nog altijd geen aanwijzingen dat er vorige week is ingebroken in het huis van oud-minister Els Borst. De politie heeft na een week zoeken geen sporen van braak aangetroffen.

Dat liet de politie dinsdagavond weten bij Opsporing Verzocht.

Oproep

De politie doet een oproep aan getuigen die de voormalige politicus hebben gezien toen ze zaterdagavond van het D66-congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam naar haar huis in Bilthoven reisde.

Borst heeft die avond de trein genomen naar het station van Bilthoven. Van daar is ze naar huis gereden in haar blauwe Renault Clio. Die auto is in de garage van Borst aangetroffen, waardoor de politie ervan uitgaat dat Borst die avond gewoon is thuisgekomen.

Misdrijf

Maandagavond werd zij door twee bezorgde vriendinnen gevonden naast haar auto in de garage. Uit sectie op het lichaam blijkt dat ze waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen is.

Bronnen rond het onderzoek melden dat het aangezicht van Borst is ‘weggeslagen’ wat zou duiden op een zeer gewelddadige doodslag. Wat er tussen zaterdagavond en maandag is voorgevallen, weet de politie niet. Het kan goed zijn dat Borst die zaterdagavond al om het leven is gekomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.